Reisadvies

Gaat u op reis? Als u voor vakantie of familiebezoek naar het buitenland gaat is het belangrijk dat u gezond blijft tijdens uw reis.

Voor veel landen buiten West-Europa is het verstandig u te laten vaccineren tegen besmettelijke ziekten die in Nederland nog maar weinig of niet voorkomen. Ook de hygiëne en toiletvoorzieningen zijn vaak veel slechter. Daardoor is de kans dat u iets oploopt groter. In veel (sub)tropische landen komen andere ziekten voor, denk bijvoorbeeld aan malaria of gele koorts. Door de juiste voorzorgsmaatregelen te treffen en één of meer vaccinaties te nemen kunt u ziekten voorkomen.

In vakantielanden rond de Middellandse Zee, zoals Turkije, Marokko en Egypte, maar ook in de Balkan en Oost-Europa, komen besmettelijke ziekten zoals hepatitis A nog veel voor. Met een vaccinatie is deze ziekte goed te voorkomen. Bereidt u daarom goed voor op uw reis.

'Reisadviesdokter' is een initiatief van een aantal huisartsen in Amsterdam en omstreken. Zij zijn allen geregistreerd bij het LCR. U kunt dus naar een huisartsenpraktijk bij u in de buurt voor advies en vaccinaties. Voor het versturen van uw gegevens (het reisadviesformulier) en het maken van een afspraak klikt u op Afspraak maken.

Meer informatie is te vinden op onderstaande websites:

LCR Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering, per land kunt u hier vinden welke vaccinaties geadviseerd worden.
gezondopreis Website met veel informatie en advies.
reiswijzer ggd amsterdam Folders met tips en gezondheidsadviezen voor op reis. Bijzonder handig om van te voren te lezen en mee op reis te nemen.  
WHO Website van de wereldgezondheidsorganisatie. Is in het Engels. Veel informatie over infectieziekten.
minbuza Ministerie van Buitenlandse Zaken. Hier vindt u de officiële adviezen over o.a. veiligheid in het buitenland.
travelsafe Website met adressen waar healthkits en muskietennetten verkocht worden.